VÉSZFÉK – Kirándulás a Mecsextrém Parkba

Izgalmas és mozgalmas napot tölthettek a Vészfék-program keretein belül hatvanketten – 43 diák és 19 kísérő – a pécsi Mecsextrém Parkban 2013. június 13-án. 

A programunkba bevont tanulók közül a legtöbben a pécsi Mecsextrém Parkba kirándulnának a legszívesebben, ám ezt anyagi helyzetük jellemzően nem engedi – ez derült ki abból a szükséglet-felmérésből, amelyet elsődleges célcsoportunk körében végeztünk. Így hát – ezzel sokak álmát valóra váltva – az Ormánsági Zöldútra tervezett biciklitúra helyett oda szerveztünk kirándulást.

A legnagyobb izgalmakat és élményeket az alpesi kötélpálya, valamint az erdei bobpálya jelentette. Emellett bárkinek lehetősége nyílt kipróbálni a mászófalat, a háromdimenziós karikát és a lőszimulátort is. A program nagy sikerrel zárult.

Azt már előre tudtuk, hogy az eredetileg kitűzött céljaink az úticélunk módosítása nyomán sértetlenül megvalósulnak, hiszen azok nem feltétlenül attól függenek, hogy hová megyünk, hanem sokkal inkább attól, hogy milyen tartalommal töltjük meg a közös napot.