Sikeresen levizsgáztak a TÉT-es parkgondozók

„Tudás-Érték-Tapasztalat” – ezt a címet viseli az Európai Szociális Alap által finanszírozott program, mely abban igyekszik segíteni, hogy bűnelkövetők vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba. Pártfogó felügyelet alatt állók előtt nyitja meg az utat a munka világa és a társadalmi beilleszkedés felé, hogy sikerüljön elhelyezkedniük a munkaerőpiacon és rendbe jöjjön az életük.

Most egy lépéssel közelebb kerültek a pártfogoltak a kitűzött céljukhoz, hiszen kilenc fő sikeres parkgondozó vizsgát tett. A 398 órás OKJ-s tanfolyamon növénytant, természeti ismereteket és munkavállalói ismereteket is tanultak a résztvevők. A dísznövényismeretnél lomblevelű díszfákat, díszcserjéket, örökzöldeket és virágokat kellett felismerni és erről a tudásról a záróvizsgán számot is kellett adni.

 A TÉT program a végzett parkgondozóknak lehetőséget biztosít, hogy egy 30 órás munkaerő-piaci tréningen vegyenek részt, amelynek célja, hogy reális helyzetértékeléssel, aktuális munkaerő-piaci ismeretek elsajátításával erősödjön a munka iránti motivációjuk. Az öt napos tréning lehetőséget ad, hogy javuljon a foglalkoztatásuk, az elhelyezkedésük esélyei, frissüljenek a résztvevők munkaerő-piaci ismeretei és erősödjön az önérdek érvényesítő képességük.

A tréning résztvevői olyan ismereteket kapnak, melyek segítségével tájékozottabbá válnak az aktuális munkaerő-piaci helyzetről, saját munkaerő-piaci esélyeikről, megismerhetik a munkáltatói oldal általános elvárásait.

A „Tudás -Érték -Tapasztalat -integrációs programról részletesen ITT olvashatsz. 

 További információ a programról:

Scholtzné Nagy Szidónia 
projektmenedzser 
00 36 70 5277 665